Wij gaan verhuizen - Reisverslag uit Qingdao, China van Helene en Jos Oosterbosch - WaarBenJij.nu Wij gaan verhuizen - Reisverslag uit Qingdao, China van Helene en Jos Oosterbosch - WaarBenJij.nu

Wij gaan verhuizen

Door: Helene

Blijf op de hoogte en volg Helene en Jos

13 Mei 2010 | China, Qingdao

Hallo Allemaal

IK krijg zo nu en dan toch te horen dat mensen de weblog regelmatig bezoeken.
Dat doet me deugd.
Uit eindelijk schrijf ik daar natuurlijk ook voor.
Het is wel wat onpersoonlijk soms maar het is wel makkelijk om een hoop mensen op de hoogte te stellen van ons leven.

Onnika heeft inmiddels de meest belangrijke AP examens achter de rug en nu nog het school examen. Daarna is het wachten tot de uitslag want die komt pas eind juli.
Maar goed 15 juni hebben de kinderen de laatste school dag en dat gaat nu al opschieten.
Dan begint voor hun de vakantie.

Jos zijn contract in Kunming is geëindigd en is dus gezellig thuis.
Hier door heeft hij wat meer tijd voorzicht zelf en voor Livia en Onnika.
Hij was de laatste maanden erg veel weg en moest veel reizen dus nu even rust en dat is wel fijn.

Maar dat zal niet lang meer duren want we hebben besloten om te verhuizen.
En dan wel naar Nederland.

Hoe en waar staat nog niet vast en we zijn ons dus aan het oriënteren.
Onnika gaat hoogst waarschijnlijk naar Wageningen als haar examens ok zijn.
Voor Livia zoeken we een internationale school. Er zijn wel een aantal mogelijkheden in Nederland.
Dit kan Den Haag, weer worden, of Maassticht of Hilversum.
Ieder van deze plek heeft weer andere voordelen.
Het is maar net wat de doorslag zal geven.
Voor mij voelt het goed.
We zijn nu bijna 10 jaar in China en ik wil wel weer eens wat anders.
Dus wat mij prima lijkt, is 1 jaartje in Nederland en dan weer iets leuk in het buitenland.
Afrika, India wie zal het zeggen.
Maar voorlopig dus even Nederland.

Als jullie een leuke baan voor mij of voor Jos tegen komen laat het ons weten dat geld het zelfde voor een leuk huur huis.
Nu is dat lastig omdat we niet precies weten welke school het gaat worden voor Livia want het is wel fijn als we daar in de buurt kunnen wonen natuurlijk.

Jullie zijn weer een beetje op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Als er meer duidelijkheid is schrijf ik het wel.
Voor nu Groetjes uit Qingdao

• 13 Mei 2010 - 15:17

Wil:

Hoi Helene.

Ik lees ook nog steeds jouw berichtjes, en ik vind het leuk om jullie te volgen.

Ben benieuwd waar jullie na dat jaartje nederland weer naar toe gaan.
    Je weet het misschien nog wel, mijn hart ligt nog steeds in India.
    We gaan daar dan ook geregeld nog naar toe.

Wij gaan in September en Oktober weer naar China.
    We gaan met het vliegtuig naar Chengdu, en dan op ons gemak per trein, boot, richting Guilin, waar we een week blijven, en dan met het vliegtuig naar Naning.
    Na 10 dagen Nanjing met de trein, voor nog eens 10 dagen naar Shanghai.
    En dan weer terug met het vliegtuig naar A'dam.

Helene, de groetjes aan je dochters en aan Jos, en nog een fijne tijd in China.

Wil

• 13 Mei 2010 - 19:50

Liesbeth:

Wat een fantastisch nieuws...toch wel! Kus

• 15 Mei 2010 - 19:17

Maud:

Hey meid te gek...doe dan maar Maastricht he......heb net 3 zware weken gehad...moeder Willy is overleden.......tja... Morgen heb ik al weer mijn expo...alles door elkaar that's life tot eind juni hang ik er ......dus snel komen dikke kus en tot gauw kunnen we samen schilderen liefs Maud

• 17 Mei 2010 - 09:16

Désirée:

Altijd leuk om te lezen wat jullie belevenissen zijn..ik lees de weblog altijd met veel plezier en evt. foto's helemaal leuk!!

Spannende tijd voor Onnika met de examens.. heel veel succes voor haar gewenst!!

Gezellig dat jullie weer naar Nederland komen!! Hier op de eilanden zijn wel wat huizen beschikbaar.. maar internationale school in Rotterdam was het geloof ik niet helemaal..dacht ik

Groetjes voor jullie allemaal van ons allen, liefs Désirée

• 17 Mei 2010 - 17:23

Janny Hogervorst:

Ik heb je reisverslag gelezen Helene.
    Wat een veranderingen voor jullie allemaal.Ik ben benieuwd waar jullie terecht gaan komen in Nederland.

Hartelijke groeten,

Janny.

• 20 Mei 2010 - 09:41

Nathalie Van Dam:

Hoi Helene,
    Leuk dat jullie weer een tijd in NL zullen zijn. Toevallig zijn we net in Den Haag geweest en daar zag ik meerdere mooie huizen te huur staan. Maar Maastricht is natuurlijk ook een leuke optie, daar komen we ook regelmatig.
    Veel succes met alles.
    Groetjes van ons vier, Nathalie

• 24 Mei 2010 - 08:22

Freek:

Hai hoe is tie?

Leuk dat jullie weer naar Nederland komen.
    Laat het huis naast ons nou net verkocht zijn...........
    Had mij wel leuk geleken, weer ouderwets buurtjes na al die jaren..
    Veel succes en de groetjes aan Jos en de meiden

• 04 Juni 2010 - 17:56

Pieter & Willemien:

Gezellig dat jullie weer deze kant uitkomen. Tegen de tijd dat jullie gesettled zijn kom je maar weer eens naar Friesland.
    Tot spoedig!
    Pieter & Willemien

• 18 Juni 2010 - 08:35

Emelyn:

Hoi,

Veel succes!!!
    Ik hou je wel op de hoogte hoe het gaat met HH Chengdu!!

• 18 Juni 2010 - 10:04

Marga:

Hallo Helene,
    Het zal best wel weer even wennen zijn in Nederland. Wij vliegen 29 Juni terug naar Nederland. Dan zit ons Sicilie avontuur er ook weer op. Groetjes Marga.

• 18 Juni 2010 - 11:19

Monique Van Poecke:

Helene en de hele familie: van harte welkom in Nederland.
    Ik hoop dat jullie je hier snel weer wat thuis zullen voelen.

• 18 Juni 2010 - 16:07

Karin ( KDV Cayenne):

Hey,

Wat leuk om af en toe je berichtjes te lezen.

Als ik Onnika zie moet ik altijd aan dat kleine vrolijke meisje denken, maar inmiddels een echte meid.OO wat wordt ik oud, zo voelt het niet.

Leuk dat je naar Nederland komt, mischien kunnen we wat afspreken?

Groetjes Karin

• 18 Juni 2010 - 16:36

Femmy Uit Pesse:

dag Helene,

Wat heerlijk dat Jos nu een poosje wat meer tijd aan jullie kan besteden!
    Veel wjsheid en sterkte wens ik jullie toe en rust ook in alle onzekerheden die er nog zijn....
    lieve groet, Femmy

• 16 Juli 2019 - 19:17

Henkie:

\HEy hou es mense up to date!!1 Of staat er nu een winkelcentrum op jullie hoofden