Oktober/november 2006 - Reisverslag uit Qingdao, China van Helene en Jos Oosterbosch - WaarBenJij.nu Oktober/november 2006 - Reisverslag uit Qingdao, China van Helene en Jos Oosterbosch - WaarBenJij.nu

Oktober/november 2006

Door: Helene

Blijf op de hoogte en volg Helene en Jos

01 December 2006 | China, Qingdao

Oktober /november 2006

Oktober ging rustig voorbij.
We hebben gewinkeld en Qingdao langzaam verkend.
Jos probeerde zoveel mogelijk bij ons te zijn in Qingdao.
Wij waren steeds minder vaak in Yantai.

Er was een ouder bijeenkomst op school.
Livia en Onnika doen het goed op school was het eenduidige geluid van de docenten.

Inmiddels had ik voor Livia een klein aquarium gekocht voor alle zee beesten.
Het weer werd koeler en Livia vroeg me of ze visjes mocht kopen.
Dus 2 guppen gekocht op een lokale dieren markt met 1 plantje voor 1 euro in totaal.
Na dat we thuis waren in de kleine bak gedaan. Na een klein uur riep Livia dat de vissen jongen aan het krijgen waren.
En ja hoor 16 kleine guppen.
De moeder was na 2 dagen doet en de dag er na de vader.
Maar alle kleintjes bleven leven. Omdat de kleine bak te klein zou zijn voor deze bak als ze zouden groeien ben ik begonnen aan het grote aquarium wat al in het huis stond maar helemaal leeg maar alle spullen waren daar.
Elke dag gooide ik er 4 emmers in om te kijken dat hij niet lek zou zijn.
In totaal gingen er 44 emmer is van 10 liter dus behoorlijk wat.
De filter aangesloten en de vissen erin.
(Nu februari 2007 hebben we meer dan 60 vissen. Dus ze hebben het erg naar hun zin.)

Al gauw was Halloween in zicht.
Dus op internet kostuums opgezocht en naar de tailer.
Voor Livia een rode duiveljurk en Onnika een zwarte engel.
Ze zagen er allebei erg mooi uit.
Onnika heeft zelfs een prijs gewonnen op school.

In november is de tv ploeg geweest om te filmen voor de 2de keer.
Nu dat we ons huis hadden en een beetje meer de weg in Qingdao.
Ze zijn mee geweest naar een markt waar ik van plan was vaker boodschappen te gaan doen.
En naar mahjongspelen van de dames expats.
Ook ben ik met hun naar Nanjing gereisd om de vind plek van Loetje te fimen en een bezoek aan wat kindjes in het ziekenhuis.
We werden heel vriendelijk ontvangen door de dokter.
De week er na had ik heimwee naar Nanjing want het voelde nog zo veel vertrouwder.

Ik ben begonnen met schilderen en heb dus een winkel gevonden waar ik een aantal dingen kan kopen.
Ook met aerobic lessen ben ik begonnen wat gegeven wordt door een Engelse vrouw.
Langzaam ga ik me weg leren kennen en leer ik nieuwe mensen kennen.
Ook ben ik begonnen met Chinese lessen. Een studente van de universiteit komt elke week om mij met het chinees leren te helpen.

Inmiddels heb ik gelukkig ook een hulp gevonden.
Niet zozeer voor het schoonmaken maar meer om voor de dieren te zorgen als wij op vakantie zijn.
Maar voor ik haar kan vertrouwen vind ik het fijn om haar een paar uren per week om me heen te hebben.
We zijn overeen gekomen dat ze 2x 5 uur komt per week.
Ze is wat ruw en vrij sterk in haar handen. Er zijn wat kopjes en glazen in het begin gesneuveld maar ze doet verder goed haar best.

Dus ik ben heel blij met haar toch nog oppas voor de dieren als wij naar Nederland gaan.