januari 2007
Door: Helene
Blijf op de hoogte en volg Helene en Jos
08 Januari 2007 | China, Qingdao
De terug vlucht was niet echt gegaan zoals we verwachten.
Toen we op weg naar het vliegveld Schiphol waren werden we gebeld dat onze vlucht gecanseld was. We moesten ons melden bij de KLM balie.
Daar hoorde we dat we waren overgeboekt naar Frankrijk. We zouden via Parijs vliegen naar Beijing.
Nou prima, dan hebben we ook Parijs nog even gezien.
Maar helaas vertrok het vliegtuig veel te laat en hadden we onze aansluiting in Frankrijk gemist.
Dus daar zaten we dan in Parijs. Ook was daar een andere Nederlander, die in Qingdao woont en ons herkende van de tv. Dus we hebben naamkaartje uitgewisseld.
We hadden de keuze om 1 nacht in Parijs te blijven en dan de volgende dag laat de vlucht te nemen naar Beijing of via Seoul(Korea) te vliegen.
Dat laatste hebben we toen maar gedaan omdat we niet langer oppas hadden voor de poezen en Jos had de volgende dag al een afspraak. Die andere Nederlander heeft besloten om in Parijs te blijven.
Dus toen naar Seoul naar Beijing en toen naar Qingdao.
We hadden dus een hele lange vlucht.
Bij aankomst op Beijing waren ook onze koffers nog eens zoek.
Nu waren er op de heen reis al 2 koffer behoorlijk beschadigd dus dit kon er ook nog wel bij.
2 dagen later konden we onze koffer ophalen op het vliegveld van Qingdao.
Dus de eerste dagen waren lekker rustig geen was.
Het huis zag er netjes uit. De poezen waren wel doorvoed dus de Ayi had goed voor de dieren en het huis gezorgd.
Ik was heel erg blij want zo lang kende ik haar niet. Voor het zelfde geldt, had ze het huis leeg gehaald want ze had toch de sleutel en de tijd.
Ik was blij dat ik haar kon vertrouwen en dat ik een fijne hulp had gevonden.
8 januari moesten de kinderen weer naar school. Ben weer begonnen aan mij gewone dingen zoals sporten en Chinees leren.
Onnika en Livia waren voor de kerst op auditie geweest voor een theater programma.
Ze mochten allebei mee doen. Het zou een echte Engelse Panto worden .
Wat Onnika en Livia echt heel erg leuk vonden want in Nederland hadden we zich in mei inlaten schrijven, om daar mee te doen. Maar omdat we gingen verhuizen konden ze daar niet aan mee doen dus nu kwam die kans toch om het hier te doen.
Het waren weken van haar studeren en oefenen. Ik had me opgegeven om te helpen backstage.
Het programma was vrij intensief. Bijna ieder avond en vaak ook nog op zaterdag werd er geoefend.
Het was erg leuk om te volgen want je zag de kwaliteiten van iedereen groeien.
Eind januari had ik nog een onverwachtse verrassing. Ik had net een dipdag.
Ik had niemand om eens lekker Nederlands te spreken omdat er geen Nederlanders wonen hier in Qingdao en ik kan dus alleen Engels spreken. Wel goed voor mijn Engels.
Toen ik naar de woensdag Lunch ging stelde daar een dame zich voor als Ans van Holland.
Ik geloofde mijn oren niet.
Hoe kan dat nou?
Het klopte echt.
Wat was ik blij de hele dag kreeg een andere wending.
Zij waren hier gearriveerd in november en hadden het tv programma ik vertrek dus gezien via het internet.Zij was dus al een tijdje naar mij opzoek.
Wist ik veel.
Van af dat moment hebben we lekker even Nederlandse gekletst wat voelde dat lekker.